Skip to content

OVER ONS

Sinds de komst van Aguanilé in Nijmegen-Noord heeft het salsadansen een andere dimensie gekregen. Het gaat bij Aguanilé voornamelijk om de beleving! Uiteindelijk heeft het oorspronkelijk bij Caribische ritmes altijd al hierom gedraaid: het samenkomen en de daarbij horende gezelligheid. Bij Aguanilé nemen Juan en zijn team de cursisten terug naar juist díe kern van het dansen van diverse Caribische ritmes (Salsa on III/A tiempo, Merengue, Bachata en Montuno). Je leert op een laagdrempelige manier de ritmes dansen binnen jouw eigen grenzen en tempo. Dit maakt de groep geschikt voor iedereen, dus kom gerust langs en ervaar.

Het nummer Aguanilé

In de salsamuziek is Aguanilé een nummer op het album Déjà Vu uit de jaren 70 gecomponeerd en uitgebracht door de legendarische duo Hector Lavoe (zanger) & Willie Colón (producent). Het nummer kenmerkt zich vooral door zijn opzwepende karakter dat geworven wordt door relatief hoog tempo, imposante koperblaaspartijen en subliem op elkaar afgestemde percussie. De connectie met de Afro-Cubaanse cultuur is te proeven aan de typerende trommelpartijen/-geroffel, Yoruba teksten en Santeria verwijzingen, die op zijn beurt het nummer weer een mysterieus randje geeft. Luister hier voor deze originele versie. Hierdoor is het nummer een unieke dansbeleving voor iedere Salsero en een ongetwijfeld salsa masterpiece.

In 2007 bracht Marc Anthony het album El Cantante uit, waarbij hij enkele grote hits van Hector Lavoe in een modern jasje steekt, waaronder het nummer Aguanilé. Het album is tevens de soundtrack voor de gelijknamige speelfilm gebaseerd op het rumoerige leven van salsa grootheid Hector Lavoe.

Versie van Colombiaanse salsaband Sonora carruseles

Wij zijn Aguanilé

Wij zijn trots op ons team docenten en assistenten. Het is een divers samengesteld en gemotiveerde groep bestaande uit vriendelijke en bekwame leden, die vol passie cursisten begeleiden en de dansschool mee helpen draaien.

Juan

Juan Salas Sotero

Oprichter en eigenaar van Salsa Dansschool Aguanilé, geboren en getogen op Curaçao. Zijn connectie en ervaring met Caribische-/Latijns Amerikaanse muziek is dat het altijd een rol in zijn leven heeft gespeeld.

daan

Daniëlle Salas Sotero

Danielle, docent en assistent bij Aguanile heeft in de loop van de jaren meerdere dansstijlen uitgeoefend. Na een prachtige reis in Suriname in 2002 heeft ze kennis mogen maken met salsa dansen.

pim

Pim van Keeken

Toen ik 5 jaar geleden begonnen ben met dansen was ik meteen verkocht. De muziek, de gezelligheid, de verbinding tussen de cursisten: het pakte me meteen. Ik vind hierbij de afwisseling tussen bachata en salsa helemaal super.

Jordi

Jordy Willems

Jordy is een ware ervaringsdeskundige te noemen. Zijn hele leven heeft hij eigenlijk niks gehad met dansen. Hij vond muziek luisteren altijd fantastisch maar erop bewegen vond hij helemaal niks.

Chantal

Chantal van Keeken

Op 13 jarige leeftijd begon Chantal met stijldansen en later met streetdance. Hoewel ze het heerlijk vond om te dansen, leek het voor haar nog niet helemaal de juiste stijl waar zij haar gevoel in kwijt kon.

heleen

Heleen Feijen

Dansen speelt in mijn leven een grote rol, of het nu gaat om dansen in de woonkamer of het volgen van lessen. Dansen betekent voor mij ontspanning, plezier en expressie. Ik geniet van iedere dans(les) en het geeft me energie.

marciano

Marciano Beijkirch

Sinds mijn jeugd ben ik al bezig met muziek, maar voor dansen liep ik nooit erg warm. Dat veranderde toen ik mee ging naar de kennismakingscursus. Sinds dat moment is mijn gevoel bij dansen 180 gedraaid.

masja

Masja Nooijen

Ik hield altijd al van lekker dansen op muziek. Echter rond mijn 20e ben ik echt lessen gaan nemen. Eerst in Zumba en buikdansen, toen is mijn passie voor o.a. de Caribische sferen en ritmes begonnen.

Kristel

Kristel Gabriela

Met een achtergrond in jazz-ballet, en zelfs buikdansen is Kristel in haar dansen echt een gevoelsmens. Zo heeft ze van nature een gevoel voor Caribische ritmes en enorme souplesse in haar dansbewegingen.

marjolein

Marjolein Fleuren

Marjolein is als docente sinds 2014 onderdeel van het Aguanilé team. Haar grootste passie is vanaf jonge leeftijd dansen.

Schrijf je nu in voor het nieuwe seizoen!