Skip to content

JUAN SALAS SOTERO

Oprichter en eigenaar van Salsa Dansschool Aguanilé, geboren en getogen op Curaçao. Zijn connectie en ervaring met Caribische-/Latijns Amerikaanse muziek is vrij eenvoudig: Het heeft altijd een rol in zijn leven gespeeld. ‘Met de paplepel’ zeggen ze hier in Nederland, als zoon van een Latijns Amerikaanse vader met een enorme passie voor muziek en enorme daarbij horende verzameling. Het opgroeien in een huis waar iedere dag de radio aan stond en op familiefeesten de dansvloer opgetrokken worden, hebben ertoe geleid dat dansen en spelen (piano) van salsa en andere Caribische ritmes zijn voornaamste hobby’s werden gedurende zijn tienerjaren. Juan heeft gedurende deze tijd jarenlang in Willemstad salsa danslessen gevolgd en in Emmastad ritmisch piano spelen.

De appel valt ook niet ver van de boom, zijn tante is sinds 1983 een begrip in de Nederlandse salsa scene met haar Salsa Dansschool Amanné. Hierdoor kon Juan met zijn verhuizing naar Nederland al zijn passie meteen in deze dansschool gieten, terwijl hij aan zijn Bachelor opleiding werkte. Tijdens deze studiejaren heeft hij daar met veel plezier mogen draaien (Dj), assisteren, lesgeven en choreografieën bedenken/uitwerken. Tevens kwamen daarnaast de evenement gerelateerde optredens als showgroep danser of salsaband pianist regelmatig aan de orde.

Met al deze ervaring in zijn rugzak heeft Juan uiteindelijk besloten zijn eigen dansschool Aguanilé op te richten en zijn passie over te brengen op andere mensen wat hij elke doordeweekse avond met heel veel plezier doet.

Dans mee met Juan!